Naslov (hrvatski) | Analize mlijeka i mliječnih proizvoda |
Autor | Nataša Mikulec |
Autor | Šimun Zamberlin |
Autor | Iva Horvat Kesić |
Autor | Biljana Radeljević |
Autor | Mateja Kalčićek |
Autor | Dijana Plavljanić |
Autor | Jasminka Špoljarić |
Autor | Neven Antunac |
Urednik | Nataša Mikulec |
Urednik | Neven Antunac |
Autorova ustanova | Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | BIOTEHNIČKE ZNANOSTI Poljoprivreda (agronomija) Mljekarstvo |
Sažetak (hrvatski) | Priručnik naslova “Analize mlijeka i mliječnih proizvoda” uređen je sadržajno na način da je od velike koristi studentima Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju. Priručnik je napisan sukladno nastavnom programu za predmete na Bs studiju (Mlijeko i mliječni proizvodi, Laboratorijska tehnologija) i Ms studiju (Kemija i fizika mlijeka), ali i studentima drugih fakulteta i studija na kojima se izvode slični predmeti, a doprinijeti će razumijevanju kompleksnosti analitičkih postupaka za određivanje pojedinih parametara kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Sadržaj priručnika pokriva područje fizikalno-kemijskih analiza mlijeka i mliječnih proizvoda koje se koriste kao referentne, standardne ili rutinske metode, a većina opisanih analitičkih metoda također su navedene i u HRN ISO/IEC normama. Nadalje, priručnik daje jasan uvid u važnost svakog koraka u analitičkom postupku počevši od uzorkovanja do izračuna rezultata te naglašava i važnu ulogu konstantne provjere laboratorija koji rade kemijske analize u svrhu kontrole kvalitete rezultata. Priručnik može poslužiti i zainteresiranim stručnjacima u mliječnoj industriji, a napose zaposlenicima u laboratorijima koji na svakodnevnoj bazi izvode brojne analize mlijeka u svrhu provjere kvalitete ulaznih sirovina i proizvoda na bazi mlijeka. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Znanstvena knjiga-Ostali udžbenici/priručnici |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran |
Verzija publikacije | Objavljena verzija rada (izdavačev PDF) |
Broj stranica | 306 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:204:171913 |
Datum objave elektroničkog izdanja | 2023 |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet |
Mjesto izdavanja | Zagreb |
Prava pristupa | Ograničen pristup |
Uvjeti korištenja | |
Datum i vrijeme pohrane | 2023-05-19 06:48:22 |