Title (croatian) | Ratarstvo - praktikum |
Author | Ana Pospišil |
Author | Milan Pospišil |
Author's institution | University of Zagreb Faculty of Agriculture |
Scientific / art field, discipline and subdiscipline | BIOTECHNICAL SCIENCES Agronomy |
Abstract (croatian) | U priručniku su obrađeni osnovni podatci prijeko potrebni za određivanje količine sjemena za sjetvu ratarskih i industrijskih kultura. Također, prikazane su faze rasta i razvoja, stadiji razvoja i etape organogeneze ratarskih i industrijskih kultura, čije razumijevanje je nužno radi pravilne provedbe tehnoloških mjera tijekom proizvodnje. Posebno mjesto zauzima ispitivanje kvalitete sjemena, norme kvalitete sjemena te određivanje kvalitete i norme kvalitete merkantilne robe u otkupu. Odgovarajuće mjesto dano je utvrđivanju prinosa i njegove strukture. To će pridonijeti i boljem razumijevanju tehnologije proizvodnje ratarskih i industrijskih kultura radi postizanja viših prinosa tražene kvalitete. |
Keywords (croatian) | |
Language | croatian |
Publication type | Authored book-Scientific book-Other textbooks/manuals |
Publication status | Published |
Peer review | Peer review - domestic |
Publication version | Published version |
Pages | 135 |
ISBN | 978-953-8276-13-2 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:204:229311 |
Online first | 2020 |
Document URL | http://www.agr.unizg.hr/multimedia/ebooks/ratarstvo_praktikum.pdf |
Type of resource | Text |
Publisher | Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet |
Publishing place | Zagreb |
Access conditions | Open access |
Terms of use | |
Created on | 2020-04-09 09:27:33 |