@mastersthesis{agr:3090, author = {{Petković, Lana}}, title = {{Antimikrobno djelovanje i antibiotička rezistencija Peribacillus spp. izoliranih iz krške spilje}}, } @mastersthesis{agr:3093, author = {{Sobota, Marta}}, title = {{Potencijal vrsta roda Pseudomonas izoliranih iz spilje u inhibiciji patogene mikrobiote}}, } @mastersthesis{agr:3019, author = {{Radovani, Karmen}}, title = {{Karakterizacija bakterija promotora biljnog rasta izoliranih iz kvržica slanutka i leće}}, } @mastersthesis{agr:3120, author = {{Krčelić, Ana}}, title = {{Simultana inkapsulacija srebrovih i cinkovih iona u biopolimerne mikročestice}}, } @mastersthesis{agr:3021, author = {{Darrer, Monica}}, title = {{Identifikacija aerobno mezofilnih bakterija MALDI-TOF tehnikom u mlijeku iz mljekomata}}, } @mastersthesis{agr:2923, author = {{Vaskić, Iva}}, title = {{Kvaliteta kuhanog sira uz dodatak začinskog bilja}}, } @mastersthesis{agr:3143, author = {{Galešić, Marija Andrijana}}, title = {{Primjena molekularnih analiza u determinaciji mikrobiote fecesa divljih vrsta pčela}}, } @mastersthesis{agr:2903, author = {{Vertuš, Vida}}, title = {{Utjecaj koncentracije inokulanta na promjene sadržaja kiselina i mikrobiološku kvalitetu silaže lucerne tijekom aeracije}}, } @phdthesis{agr:2824, author = {{Tanuwidjaja, Irina}}, title = {{Imact of clay minerals on the establishment of microbial communities driving nutrient turnover during early phases of soil development}}, } @mastersthesis{agr:2625, author = {{Benc, Anja}}, title = {{Potencijal pčelinjeg otrova (Apis mellifera L.) u inhibiciji rasta multirezistentnih sojeva Klebsiella pneumoniae}}, } @mastersthesis{agr:2737, author = {{Bošković, Kristian}}, title = {{Proces transformacije pčelinje peludi u pčelinji kruh}}, } @mastersthesis{agr:2755, author = {{Frančić, Petra}}, title = {{Molekularna i fenotipska karakterizacija autohtonih sojeva rizobija koje noduliraju slanutak (Cicer arietinum L.)}}, } @mastersthesis{agr:2622, author = {{Čukac, Nikolina}}, title = {{Djelovanje apitoksina na višestruko otporne bakterije}}, } @mastersthesis{agr:2658, author = {{Šaler, Lara}}, title = {{Ljekovita svojstva različitih tipova propolisa}}, } @mastersthesis{agr:2720, author = {{Milinović, Dora}}, title = {{Uloga korisnih mikroorganizama u očuvanju zdravlja medonosne pčele}}, } @mastersthesis{agr:2717, author = {{Elblinger, Karlo}}, title = {{Inhibicija rasta patogenih bakterija ekstraktima ružmarina i origana}}, } @mastersthesis{agr:2697, author = {{Karaula, Dina}}, title = {{Potencijal eteričnih ulja u inhibiciji rasta patogenih mikroorganizama u prirodnoj kozmetici}}, } @mastersthesis{agr:2627, author = {{Jakoplić, Ana}}, title = {{Utjecaj jestivog omotača na kvalitetu ploda borovnice}}, } @mastersthesis{agr:2565, author = {{Odorčić, Valentina}}, title = {{Utjecaj matične mliječi na višestruko rezistentne patogene Gram pozitivne bakterije}}, } @mastersthesis{agr:2577, author = {{Kosec, Monika}}, title = {{Utjecaj matične mliječi na višestruko rezistentne patogene gram negativne bakterije}}, } @mastersthesis{agr:2321, author = {{Tušek, Željka}}, title = {{Izazovi identifikacije živih, ali neuzgojivih patogena iz hrane}}, } @mastersthesis{agr:2267, author = {{Horvat, Lucija}}, title = {{Molekularne i imunološke metode u mikrobiologiji hrane}}, } @mastersthesis{agr:2320, author = {{Patron, Katarina}}, title = {{Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani}}, } @mastersthesis{agr:2308, author = {{Gradinšćak, Andrea}}, title = {{Antimikrobna aktivnost zelenih otapala iz skupine estera}}, } @mastersthesis{agr:2300, author = {{Rak, Dajana}}, title = {{Antimikrobno djelovanje (+)-limonena i α-pinena na korisne mikroorganizme i potencijalne patogene iz hrane}}, } @mastersthesis{agr:2360, author = {{Iličić, Nika}}, title = {{Potencijal primjene različitih vrsta meda na antibiotički rezistentne patogene bakterije}}, } @mastersthesis{agr:2450, author = {{Mioč, Katarina}}, title = {{Proces proizvodnje etanola kao biogoriva u ovisnosti o ulaznoj sirovini}}, } @mastersthesis{agr:2313, author = {{Majić, Ana}}, title = {{Proizvodnja bio-jet goriva iz alkohola}}, } @mastersthesis{agr:2271, author = {{Čavlek, Elena}}, title = {{Utjecaj tvrdoće zrna kukuruza na in vivo probavljivost u golubova}}, } @mastersthesis{agr:2199, author = {{Parać, Marija}}, title = {{Otpornost na cefalosporine treće generacije u enterobakterija iz otpadnih voda}}, } @mastersthesis{agr:2200, author = {{Repinec, Doris}}, title = {{Utjecaj ozona na vrste Klebsiella pneumoniae rezistentne na karbapenem i kolistin}}, } @mastersthesis{agr:2146, author = {{Borovec, Petra}}, title = {{Značaj i primjena aktinobakterija promotora biljnog rasta u održivoj poljoprivredi}}, } @mastersthesis{agr:2338, author = {{Pajač, Lucija}}, title = {{Karakterizacija sojeva Lactococcus lactis izoliranih iz ovčjeg mlijeka i odabir potencijalne sirarske kulture}}, } @article{agr:3291, author = {{Kuveždić, Tena and Duvnjak, Marija and Tanuwidjaja, Irina and Mrkonjić Fuka, Mirna}}, title = {{Prognoza pojavnosti mikotoksikovornih plijesni na poljoprivrednim kulturama}}, } @mastersthesis{agr:1866, author = {{Königshofer, Dominik}}, title = {{Bakterije promotori biljnog rasta: značaj i primjena u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji}}, } @mastersthesis{agr:1872, author = {{Han, Luka}}, title = {{Optimizacija ekstrakcije polifenola iz lista masline i procjena antimikrobne aktivnosti}}, } @mastersthesis{agr:1863, author = {{Žuljević, Valentina}}, title = {{Otpornost na karbapeneme i kolistin u enterobakterija iz otpadnih voda}}, } @mastersthesis{agr:1782, author = {{Gugić, Domenika}}, title = {{Antimikrobno djelovanje apitoksina na korisne i potencijalno patogene mikroorganizme izolirane iz hrane}}, } @mastersthesis{agr:1878, author = {{Augustin, Kristijan}}, title = {{Mikrobiološka analiza unutarnjeg i vanjskog zraka farme svinja u Slavoniji}}, } @mastersthesis{agr:1839, author = {{Kuveždić, Tena}}, title = {{Mikotoksini i utjecaj klimatskih promjena na njihovu produkciju}}, } @mastersthesis{agr:2470, author = {{Pole, Lucia}}, title = {{Rezistencija na makrolidne antibiotike: usporedba mehanizama rezistencije u okolišnih i bolničkih patogena}}, } @mastersthesis{agr:1375, author = {{Boras, Anita}}, title = {{Mikroinkapsulacija soja Lactobacillus sakei MRS_296 s potencijalom primjene kao starter kultura}}, } @mastersthesis{agr:1623, author = {{Horvat, Maja}}, title = {{Pojava otpornosti na antibiotike kod gram pozitivnih bakterija}}, } @mastersthesis{agr:1608, author = {{Gabud, Štefica}}, title = {{Fizikalne, kemijske i imunološke metode u mikrobiologiji hrane}}, } @phdthesis{agr:1235, author = {{Žgomba Maksimović, Ana}}, title = {{Microbiota of spontaneously fermented game meat sausages}}, } @mastersthesis{agr:1054, author = {{Robina, Ana}}, title = {{Nalaz bakterije Escherichia coli u mesnim pripravcima}}, } @mastersthesis{agr:989, author = {{Bartol, Ana-Marija}}, title = {{Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu}}, } @mastersthesis{agr:1006, author = {{Blatarić, Nikolina}}, title = {{Mikrobiološko onečišćenje ljuske kokošjih jaja iz različitih proizvodnih uzgoja}}, } @mastersthesis{agr:1069, author = {{Pošta, Ana}}, title = {{Selekcija sojeva laktobacila i enterokoka izoliranih iz trajnih kobasica za probiotičku primjenu}}, } @mastersthesis{agr:1053, author = {{Vukoja, Marija}}, title = {{Utvrđivanje gena koji kodiraju za rezistenciju na antibiotike i bakar kod bakterija roda Enterococcus}}, } @mastersthesis{agr:773, author = {{Špoljarić, Petra}}, title = {{Procjena mikrobiološke stabilnosti kobasica od mesa divlje svinje proizvedenih primjenom autohtonog soja Lactobacillus curvatus}}, } @mastersthesis{agr:766, author = {{Senko, Helena}}, title = {{Utjecaj autohtonih sojeva Lactobacillus sakei na mikrobiotu kobasica od mesa divlje svinje}}, } @mastersthesis{agr:780, author = {{Grubješić, Željka}}, title = {{Značenje nalaza bakterije Staphylococcus aureus u sirevima domaće proizvodnje}}, } @mastersthesis{agr:587, author = {{Mioković, Andrija}}, title = {{Fizikalne, mikrobiološke i senzorne promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja}}, } @phdthesis{agr:504, author = {{Kegalj, Andrijana}}, title = {{Prirodna mikroflora ovčjeg mesa u tehnološkom procesu proizvodnje kaštradine}}, } @phdthesis{agr:472, author = {{Vrdoljak, Marija}}, title = {{Probiotičke kulture Lactobacillus plantarum B i Lactococcus lactis subsp. lactis S1 u poboljšanju funkcionalnih svojstava sira iz mišine}}, } @mastersthesis{agr:258, author = {{Živković, Mira}}, title = {{Higijenska kvaliteta sirovog mlijeka iz mljekomata}}, } @mastersthesis{agr:106, author = {{Rožman, Jelena}}, title = {{Nalaz bakterije Listeria monocytogenes u ribi i ribljim proizvodima}}, }