@phdthesis{pbf:4511, author = {{Nutrizio, Marinela}}, title = {{Impact of high voltage electrical discharges and green solvents in extraction of bioactive compounds from selected Mediterranean herbs}}, } @mastersthesis{pbf:4375, author = {{Bravić, Josipa}}, title = {{Analiza CO₂ otiska mediteranske i ketogene dijete}}, } @mastersthesis{pbf:4363, author = {{Dautanec, Tena}}, title = {{Analiza funkcionalnih svojstava izolata proteina boba}}, } @mastersthesis{pbf:4359, author = {{Gavran, Maristela}}, title = {{Optimiranje parametara ultrazvučne obrade soka i sosa rajčice, te utjecaj na fizikalna svojstva i mikrobiološku ispravnost}}, } @mastersthesis{pbf:4272, author = {{Dilber, Monika}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne ekstrakcije na fizikalna svojstva ekstrakta osušene kore rajčice}}, } @mastersthesis{pbf:4265, author = {{Mlinarić, Martina}}, title = {{Utjecaj ultrazvučne ekstrakcije na prinos flavonoida iz osušene kore rajčice}}, } @mastersthesis{pbf:4242, author = {{Zanini, Irena}}, title = {{Primjena RuBisCO proteina u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{pbf:4321, author = {{Kovačićek, Sven}}, title = {{Valorizacija lišća šećerne repe i metode analize RuBisCO a}}, } @mastersthesis{pbf:4340, author = {{Hunić, Matea}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visoke snage na prinos sekundarnih biljnih metabolita i proteina iz lista šećerne repe}}, } @mastersthesis{pbf:4259, author = {{Zorić, Marija}}, title = {{Netoplinske ekstrakcije RuBisCOa u svrhu proizvodnje bez otpada}}, } @mastersthesis{pbf:4208, author = {{Jukić, Anita}}, title = {{Održiva mikrovalno-potpomognuta ekstrakcija proteina i bioaktivnih spojeva iz nusproizvoda proizvodnje kave}}, } @mastersthesis{agr:2308, author = {{Gradinšćak, Andrea}}, title = {{Antimikrobna aktivnost zelenih otapala iz skupine estera}}, } @mastersthesis{agr:2300, author = {{Rak, Dajana}}, title = {{Antimikrobno djelovanje (+)-limonena i α-pinena na korisne mikroorganizme i potencijalne patogene iz hrane}}, } @mastersthesis{pbf:4127, author = {{Brcko, Juraj}}, title = {{Digitalizacija procesiranja u procesu proizvodnje piva sa svrhom povećanja dostupnosti i učinkovitosti proizvodne opreme}}, } @mastersthesis{pbf:4121, author = {{Kucljak, Damir}}, title = {{Inkapsulacija ekstrakata ružmarina dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem}}, } @mastersthesis{pbf:4126, author = {{Grudenić, Anamarija}}, title = {{Održiva obrada nusproizvoda iz proizvodnje kave ultrazvukom visoke snage}}, } @mastersthesis{pbf:4043, author = {{Cvetko, Maja}}, title = {{Razvoj personaliziranih dodataka primjenom aditivnih tehnika}}, } @mastersthesis{pbf:4104, author = {{Božić, Angela}}, title = {{Potencijal nusproizvoda iz proizvodnje kave kao temelj održive proizvodnje}}, } @mastersthesis{pbf:3935, author = {{Švaljek, Silvija Lea}}, title = {{Inkapsulacija ekstrakata origana dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem}}, } @mastersthesis{pbf:3943, author = {{Grgić, Nikolina}}, title = {{Primjena aditivne tehnike u razvoju funkcionalnog dječjeg proizvoda}}, } @mastersthesis{pbf:3925, author = {{Mavrić, Renata}}, title = {{Primjena aditivne tehnike u razvoju proizvoda na bazi biljnih proteina kao zamjene za meso}}, } @phdthesis{pbf:3885, author = {{Jurić, Slaven}}, title = {{Bioencapsulation as a sustainable delivery of active agents for plant nutrition/protection and production of functional foods}}, } @mastersthesis{pbf:3850, author = {{Baruškin, Marko}}, title = {{Planiranje i optimiranje eksperimenta 3D printanja alginatnog gela s ekstraktom lista masline}}, } @mastersthesis{pbf:3677, author = {{Škrtić, Petra}}, title = {{Metode stabilizacije ekstrakata i njihova primjena u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{pbf:3719, author = {{Gregorović, Romia}}, title = {{3D printanje jestivih gelova i inkapsulacija biljnih ekstrakata}}, } @mastersthesis{pbf:3562, author = {{Mrmić, Lucija}}, title = {{Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja primjenom ubrzane ekstrakcije otapalima pri povišenom tlaku}}, } @article{medri:7386, author = {{Režek Jambrak, Anet and Ojha, Shikha and Šeremet, Danijela and Nutrizio, Marinela and Maltar‐Strmečki, Nadica and Valić, Srećko and Gajdoš Kljusurić, Jasenka and Tiwari, Brijesh}}, title = {{Free radical detection in water after processing by means of high voltage electrical discharges and high power ultrasound}}, } @mastersthesis{pbf:3408, author = {{Kovač, Ana}}, title = {{Odabir "zelenih" otapala u ekstrakcijama bioaktivnih komponenata i eteričnih ulja putem digitalnog predviđanja}}, } @mastersthesis{pbf:3450, author = {{Mikolaj, Elena}}, title = {{Aromatski profil ekstrakata kadulje dobivenih primjenom visokonaponskog električnog pražnjenja}}, } @mastersthesis{pbf:3451, author = {{Poljanec, Andreja}}, title = {{Određivanje fenolnih spojeva i antioksidativne aktivnosti dobivenih ekstrakata lista masline nakon visokonaponskog pražnjenja}}, } @mastersthesis{pbf:3181, author = {{Kovačević, Tvrtko Karlo}}, title = {{Netoplinski procesi i kvasci u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{pbf:3071, author = {{Staroveški, Ines}}, title = {{Zelena otapala u netoplinksim ekstrakcijama}}, } @mastersthesis{pbf:3053, author = {{Vrančić, Ema}}, title = {{Utjecaj hladne plazme na inaktivaciju i oštećenje stanice kvasca Saccharomyces cerevisiae S288C}}, } @mastersthesis{pbf:3033, author = {{Vidović Popek, Ivana}}, title = {{Procjena životnog ciklusa prehrambenog proizvoda-zero waste}}, } @mastersthesis{pbf:3270, author = {{Šeremet, Danijela}}, title = {{Određivanje hidroksilnih radikala i antioksidacijskog kapaciteta elektronskom spinskom rezonancijom nakon visokonaponskog pražnjenja}}, } @mastersthesis{pbf:2951, author = {{Glasnović, Monika}}, title = {{Zelena otapala u ekstrakcijama bioaktivnih komponenti i eteričnih ulja}}, } @mastersthesis{pbf:3313, author = {{Žugčić, Tihana}}, title = {{Određivanje parametara stresa kod bakterije Listeria innocua nakon tretmana plazmom}}, } @mastersthesis{pbf:2573, author = {{Šušić, Iva}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visoke snage na inaktivaciju i revitalizaciju odabranih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{pbf:1698, author = {{Cvitković, Daniela}}, title = {{Utjecaj procesa obrade na stresne parametre kod Escherichie coli}}, } @mastersthesis{pbf:1691, author = {{Hradec, Gloria}}, title = {{Utjecaj toplinskog zagrijavanja na stresne parametre odabranih mikroorganizama}}, } @mastersthesis{pbf:1653, author = {{Grbeš, Franjo}}, title = {{Ne-toplinske tehnike – održive tehnike}}, } @mastersthesis{pbf:1659, author = {{Magdić, Valentina}}, title = {{Utjecaj hladne plazme na stvaranje biofilma}}, } @mastersthesis{pbf:1660, author = {{Ljubić, Andrea}}, title = {{Utjecaj ne-toplinske obrade ultrazvukom visoke snage na stvaranje biofilma}}, } @mastersthesis{pbf:2676, author = {{Zovko, Josipa}}, title = {{Određivanje parametara stresa u bakterije Listeria inoccua nakon tretmana ultrazvukom}}, } @mastersthesis{pbf:279, author = {{Čače, Alan}}, title = {{Parametri kvalitete ribe nakon obrade netoplinskom plazmom}}, } @mastersthesis{pbf:1656, author = {{Bošnjak, Ivana}}, title = {{Određivanje termodinamičkih parametara pri procesiranju ultrazvukom visoke snage}}, } @mastersthesis{pbf:457, author = {{Bošnjak, Ivana}}, title = {{Određivanje termodinamičkih parametara pri procesiranju ultrazvukom visoke snage}}, } @mastersthesis{pbf:868, author = {{Bedić, Helena}}, title = {{Aromatski profil i senzorska svojstva ultrazvučno tretiranih sokova od brusnice i borovnice}}, } @mastersthesis{pbf:800, author = {{Barić, Tihana}}, title = {{Primjena ozona i superkritičnih fluida u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{pbf:790, author = {{Marijanović, Martina}}, title = {{Moderne toplinske tehnike procesiranja hrane}}, } @mastersthesis{pbf:961, author = {{Zeko, Antonija}}, title = {{Utjecaj tretmana ultrazvukom visoke snage na udio antocijana i stupanj neenzimatskog posmeđivanja voćnog nektra borovnice}}, } @mastersthesis{pbf:1078, author = {{Lipovac, Sara}}, title = {{Ultrazvučna ekstrakcija i stabilnost bioaktivnih spojeva}}, } @mastersthesis{pbf:935, author = {{Rako, Antonija}}, title = {{Antioksidativni kapacitet voćnih nektara brusnice i borovnice nakon ultrazvučne obrade}}, } @mastersthesis{pbf:1110, author = {{Studen, Ana}}, title = {{Procesiranje hrane i prehrambenih proizvoda ultrazvukom visokog intenziteta}}, } @mastersthesis{pbf:956, author = {{Vladić, Marija}}, title = {{Utjecaj sonifikacije voćnog nektara brusnice na udio antocijana i stupanj neenzimskog posmeđivanja}}, } @mastersthesis{pbf:1135, author = {{Stjepanović, Tatjana}}, title = {{Kombinirana primjena mikrovalova i ultrazvuka u procesiranju hrane}}, } @mastersthesis{pbf:1053, author = {{Kušt, Josipa}}, title = {{Mikrovalna hidrodifuzija}}, } @mastersthesis{pbf:1109, author = {{Krišto, Anđela}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka na ekstrakciju ulja i njihovu stabilnost}}, } @mastersthesis{pbf:1149, author = {{Gundak, Mateja}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visoke snage na procesiranje ugljikohidrata}}, } @mastersthesis{pbf:1274, author = {{Brckan, Jelena}}, title = {{Eksperimentalni dizajn i optimiranje tretiranja bistrih voćnih sokova ultrazvukom visoke snage}}, } @mastersthesis{pbf:1269, author = {{Bedić, Helena}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visoke snage na aromatski profil bistrih voćnih sokova}}, } @mastersthesis{pbf:1302, author = {{Katić, Mihaela}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visoke snage na reološka svojstva soka jabuke}}, } @mastersthesis{pbf:1573, author = {{Blekić, Monika}}, title = {{Mikrovalna ekstrakcija bioaktivnih spojeva}}, } @mastersthesis{pbf:1557, author = {{Drmić, Helena}}, title = {{Ultrazvučna ekstrakcija bioaktivnih spojeva}}, } @phdthesis{pbf:2754, author = {{Režek Jambrak, Anet}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke}}, }