pid,type,title,authors,mentors,source_title,published_date,url,doi,isbn,issn,eissn zvu:7485,thesis,"NEGATIVNI ZDRAVSTVENI UČINCI AKRILAMIDA I ANALIZA U KEKSIMA, PECIVU I ŽITARICAMA ZA DORUČAK","Žibek, Tiara",,,,,,,, zvu:7430,thesis,"Probiotički mliječni proizvodi","Gnječ, Tina",,,,,,,, zvu:7457,thesis,"Proizvodnja šljivovice","Čačić, Ivan",,,,,,,, pbf:4444,dissertation,"Utjecaj pojačavanja okusa hrane začinima na unos soli u starijoj populaciji","Tomić – Obrdalj, Helena",,,,,,,, pbf:4649,thesis,"Senzorska analiza meda","Jagečić, Laura",,,,,,,, medri:7270,"journal article","Protective effects of Arbutus unedo L. honey in the alleviation of irinotecan-induced cytogenetic damage in human lymphocytes—An in vitro study","Jurič, Andreja; Brčić Karačonji, Irena; Gašić, Uroš; Milojković Opsenica, Dušanka; Prđun, Saša; Bubalo, Dragan; Lušić, Dražen; Vahčić, Nada; Kopjar, Nevenka",,,,,,,, pbf:4663,thesis,"Udio proteina i prolina u uzorcima cvjetnog i livadnog meda","Petek, Petra",,,,,,,, zvu:6757,thesis,"Program prehrane i analiza cjelodnevnih obroka u dječjim vrtićima Grada Zagreba","Močenić, Stella",,,,,,,, pbf:4380,thesis,"Karakterizacija kemijskog sastava i antiokisidacijski potencijal plodova biljke jarebike (Sorbus Aucuparia L.) s različitih prirodnih staništa u Republici Hrvatskoj","Kragić, Karla",,,,,,,, pbf:4384,thesis,"Kemijski sastav i antioksidacijska aktivnost divlje jabuke (Malus sylvestris (L.) Mill.)","Šenjug, Dora",,,,,,,, zvu:6630,thesis,"Izazovi i analiza nenamjerno prisutne soje kao alergena u hrani","Oreški, Stela",,,,,,,, zvu:6629,thesis,"PREHRANA TRUDNICA I DOJILJA- NOVE SPOZNAJE","Slunjski, Marija",,,,,,,, pbf:4409,thesis,"Određivanje kemijskog i bioaktivnog sastava zelenih i prženih zrna kave i napitaka smanjenog udjela kafeina","Fabečić, Patricia",,,,,,,, pbf:4661,thesis,"Procjena navika konzumacije morske ribe u hrvatskoj i određivanje sadržaja elemenata mišićja pridnenih vrsta ribe iz Jadranskoga mora","Novak, Antonela",,,,,,,, zvu:6565,thesis,"Maslinovo ulje","Galić, Ante",,,,,,,, zvu:6562,thesis,Med,"Vugdelija, Jakov",,,,,,,, unin:5350,thesis,"Analiza i primjena senzorskih testova u voćnim proizvodima","Mađerić, Patricija Ana",,,,,,,, unin:5344,thesis,"Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti u medu iz područja Bjelovarsko-bilogorske županije","Lacković, Ivana",,,,,,,, unin:5381,thesis,"Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti u medu iz područja Bjelovarsko-bilogorske županije","Lacković, Ivana",,,,,,,, unin:5345,thesis,"Preferencija potrošača komercijalno dostupnih alternativa mlijeku s obzirom na funkcionalna i senzorska svojstva","Dubovečak, Marta",,,,,,,, pbf:4285,dissertation,"Primjena inovativne zamjene za sol u maskiranju gorčine proizvoda i jela od povrća iz porodice kupusnjača","Gajari, Davorka",,,,,,,, pbf:4330,thesis,"Kemijski sastav bobuljastih češera šmrike (Juniperus deltoides) s područja srednje i južne Dalmacije","Krog, Lucija",,,,,,,, zvu:6348,thesis,"HACCP sustav - uspostava, provedba i nadzor","Miletić, Danijela",,,,,,,, zvu:6350,thesis,"HACCP sustav - uspostava, provedba i nadzor","Miletić, Danijela",,,,,,,, pbf:4310,dissertation,"Kvaliteta i sigurnost dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda","Vujić, Mario",,,,,,,, pbf:4325,thesis,"Kemijski sastav nekih uniflornih medova - sezona 2021","Šimić, Ena",,,,,,,, pbf:4251,thesis,"Kemijski sastav bobuljastih češera šmrike (Juniperus deltoides) s područja Sjeverne Dalmacije i Kvarnera","Herceg, Iva",,,,,,,, pbf:4209,thesis,"Kemijski sastav lješnjaka iz sezone 2020.","Čvrljak, Marko",,,,,,,, pbf:4207,thesis,"Parametri kvalitete različitih vrsta meda iz sezone 2020.","Mikulić, Nataša",,,,,,,, pbf:4193,thesis,"Razlike u kemijskom sastavu obične borovice (Juniperus communis L.) između promatranih lokaliteta","Prežigalo, Martina",,,,,,,, pbf:4297,dissertation,"Udjeli makro- i mikroelemenata te omjeri stabilnih izotopa ugljika i kisika kao parametri za određivanje zemljopisnoga podrijetla hrvatskih vina","Leder, Renata",,,,,,,, pbf:4116,thesis,"Kemijski sastav jarebike s različitih lokaliteta Gorskog kotara","Vlahov, Josipa",,,,,,,, unin:4416,thesis,"Razvoj formulacija pralina obogaćenih biljnim ekstraktima","Burek, Patrick",,,,,,,, pbf:3990,thesis,"Procjena učinkovitosti senzorskog panela - natjecanje Zzzagimed 2020","Šarić, Sara",,,,,,,, pbf:3923,thesis,"Kemijski sastav jarebike (Sorbus aucuparia L.)","Gernhardt, Petra",,,,,,,, pbf:3909,thesis,"Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena","Grünfeld, Petra",,,,,,,, pbf:3912,thesis,"Parametri kvalitete cvjetnog meda- sezona 2020.","Bekavac, Tea",,,,,,,, pbf:3913,thesis,"Parametri kvalitete meda od bagrema, lipe i kestena_ sezona 2020.","Bekavac, Klara",,,,,,,, pbf:3819,thesis,"Kvaliteta određenih multiflornih vrsta meda iz sezone 2019.","Vidović Popek, Ivana",,,,,,,, pbf:3810,thesis,"Utvrđivanje prisutnosti glutena u različitim sortama riže ELISA metodom","Gulin, Mihaela",,,,,,,, pbf:3790,thesis,"Kemijski sastav maruna s lokacije Učka-Liganj","Žunić, Vesna",,,,,,,, pbf:3828,thesis,"Određivanje nekih fizikalno kemijskih parametara kvalitete bagremovog i kestenovog meda sezona 2019.","Rubinić, Valentina",,,,,,,, pbf:3643,thesis,"Parametri kvalitete različitih uzoraka meda","Popović, Ema",,,,,,,, pbf:3555,thesis,"Kemijski sastav maruna s otoka Cresa","Barišić, Katarina",,,,,,,, pbf:3600,thesis,"Značaj matične mliječi u prehrani","Petek, Petra",,,,,,,, pbf:3867,dissertation,"Nutraceutičke i antinutraceutičke komponente u hrvatskim crnim vinima sa zaštićenom oznakom izvornosti","Žurga, Paula",,,,,,,, pbf:3414,thesis,"Razlike u nutritivnom sastavu Dalmatinskog i Istarskog pršuta s različitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj","Batinica, Ivona",,,,,,,, pbf:3427,thesis,"Antioksidacijska aktivnost divlje borovnice (Vaccinium myrtillus L.)","Soče, Mirela",,,,,,,, pbf:3480,thesis,"Određivanje udjela ukupnih fenola te antioksidacijske aktivnosti cvjetnog meda sezona 2018.","Spajić, Tatjana",,,,,,,, pbf:3580,thesis,"Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti u bagremovu medu-sezona 2018.","Matančević, Mirna",,,,,,,, pbf:3494,thesis,"Procjena učinkovitosti senzorskog panela","Mitrić, Luka",,,,,,,, pbf:3869,dissertation,"Mineralne tvari kao parametar utvrđivanja autentičnosti vina","Kaštelanac, Dragica",,,,,,,, pbf:3347,thesis,"Analiza nekih fizikalno-kemijskih parametra kvalitete bagremovog i cvjetnog meda - sezona 2018.","Erjavec, Filip",,,,,,,, pbf:3340,thesis,"Fenoli, flavonoidi i neflavonoidi u divljoj borovnici","Katić, Antonela",,,,,,,, pbf:3350,thesis,"Kemijski sastav obične borovnice","Martinović, Andrijana",,,,,,,, pbf:3124,thesis,"Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.","Špoljar, Željka",,,,,,,, pbf:3130,thesis,"Određivanje soli u kobasicama s područja Slavonije i Istre","Križanac, Valentina",,,,,,,, pbf:3147,thesis,"Utjecaj soli na zdravlje i određivanje njenog udjela u trajnim kobasicama s područja Banije","Varga, Katarina",,,,,,,, pbf:3884,dissertation,"Upravljanje rizikom od glutena u prehrambenoj industriji","Nina, Puhač Bogadi",,,,,,,, pbf:3868,dissertation,"Uvođenje standarda kvalitete i sigurnosti hrane u preradi morske soli","Hafner Kožul, Silvija",,,,,,,, zvu:2934,thesis,"Ostaci pesticida u cvjetnom i bagremovom medu","Brkašić, Mateja",,,,,,,, pbf:3062,thesis,"Kemijski sastav kestena iz nekoliko prirodnih staništa na području Zrinske gore","Valković, Bernarda",,,,,,,, pbf:3030,thesis,"Kemijski sastav različitih sorti oraha","Vasiljević, Dorotea",,,,,,,, pbf:2988,thesis,"Kemijski sastav cvjetnog i livadnog meda","Marevci, Alma",,,,,,,, pbf:2974,thesis,"Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka","Alić, Mirela",,,,,,,, pbf:3105,thesis,"Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda","Miksera, Ivana",,,,,,,, agr:925,dissertation,"Prednosti primjene abrazivnog predtretmana u procesu sušenja šljive","Jelačić, Tvrtko",,,,,,,, pbf:2939,thesis,"Kemijski sastav lješnjaka","Jadrejčić, Erik",,,,,,,, pbf:2925,thesis,"Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.","Barišić, Katarina",,,,,,,, zvu:2020,thesis,"Kvaliteta cvjetnog i livadnog meda nakon jednogodišnjeg skladištenja","Pelikan, Martina",,,,,,,, zvu:1209,thesis,"Gospodarenje otpadom u konditorskoj industriji","Jakuš-Šubašić, Sara",,,,,,,, pbf:2668,thesis,"Kemijski sastav lješnjaka","Presnec, Tomislava",,,,,,,, pbf:2700,thesis,"Kemijski sastav kestena istočne Hrvatske","Belančić, Antonela",,,,,,,, pbf:2557,thesis,"Kemijska analiza cvjetnog meda","Devčić, Borna",,,,,,,, pbf:2274,thesis,"Udio kuhinjske soli u kruhu","Delaš Aždajić, Marija",,,,,,,, pbf:2688,thesis,"Količina alergena u mesnim proizvodima","Poljanec, Ivna",,,,,,,, pbf:2595,thesis,"Kemijski sastav kestena s područja Karlovačke i Zagrebačke Županije","Ivančić, Nikolina",,,,,,,, pbf:1692,thesis,"Kemijska analiza bagremovog i šumskog meda","Poljanec, Andreja",,,,,,,, pbf:1695,thesis,"Kemijski sastav kestena iz nekoliko prirodnih staništa na području Bilogore","Požgaj, Andrea",,,,,,,, pbf:2911,dissertation,"Adekvatan unos kalcija i fosfora prehranom u funkciji smanjenja razvoja sekundarnoga hiperparatireoidizma kod bolesnika na hemodijalizi","Vrdoljak, Ivica",,,,,,,, pbf:2518,thesis,"Fizikalno kemijska analiza meda kestena, lipe i livade","Herceg, Filip",,,,,,,, pbf:2555,thesis,"Fizikalno-kemijska analiza meda","Mitrić, Luka",,,,,,,, pbf:1657,thesis,"Senzorska procjena različitih sorti oraha","Vidić, Jelena",,,,,,,, pbf:2613,thesis,"Kemijski sastav kestena Istarske i Primorsko-goranske županije","Krešić, Marko",,,,,,,, zvu:873,thesis,"Analiza odabranih alergena u vinu","Horvat, Nikolina",,,,,,,, zvu:642,thesis,"Kvaliteta meda Virovitičko-podravske županije","Dronjak, Tamara",,,,,,,, pbf:189,thesis,"Kemijski sastav lješnjaka različitih sorti u Hrvatskoj","Mitar, Gabriela",,,,,,,, zvu:877,thesis,"Analiza patulina u voćnim sokovima i kašicama HPLC tehnikom","Pavlečić, Marijana",,,,,,,, pbf:413,thesis,"Ostaci antibiotika u medu","Mandić, Antonela",,,,,,,, pbf:178,thesis,"Učinkovitost panela pri senzorskoj procjeni meda","Šurić, Pina",,,,,,,, pbf:240,thesis,"Mineralne tvari u pršutu","Havaši, Filip",,,,,,,, pbf:161,thesis,"Mineralne tvari u medu","Ružman, Edi",,,,,,,, zvu:889,thesis,"Mikrobiološka kvaliteta čokolade","Majdandžić, Andrea",,,,,,,, pbf:157,thesis,"Kemijska analiza bagremovog meda","Vidaković, Silvija",,,,,,,, pbf:196,thesis,"Kemijska analiza kestenovog meda","Martić, Ivan",,,,,,,, pbf:228,thesis,"Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji","Mikac, Sara",,,,,,,, pbf:109,thesis,"Senzorska procjena multiflornog meda","Kukolja, Hana",,,,,,,, medri:5116,"journal article","Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack","Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Markov, Ksenija; Vrdoljak, Marija; Frece, Jadranka",,,,,,,, pbf:722,thesis,"Udio masti i sastav masnih kiselina Dalmatinskog i Istarskog pršuta","Raspović, Ivana",,,,,,,, pbf:56,thesis,"Mineralne tvari u pršutu","Radman, Marija",,,,,,,, pbf:21,thesis,"Kuhinjska sol u pršutu","Pavlinić, Mateja",,,,,,,, pbf:280,thesis,"Mineralne tvari u medu","Ivančić, Nikolina",,,,,,,, pbf:320,thesis,"Senzorska procjena meda","Lovrek, Lea",,,,,,,, pbf:303,thesis,"Usporedba dviju metoda za određivanje udjela saharoze u medu","Poljanec, Ivna",,,,,,,, pbf:2899,thesis,"Spektrofotometrijsko određivanje smjese prehrambenih bojila uz kemometričku separaciju višeanalitnog signala","Grabarić Andonovski, Iva",,,,,,,, pbf:585,thesis,"Procjena učinkovitosti senzorskog panela","Lovrić, Damir",,,,,,,, pbf:638,thesis,"Kemijski sastav maruna","Kušan, Jasmina",,,,,,,, pbf:354,thesis,"Senzorska procjena sokova od aronije","Rupert, Maja",,,,,,,, pbf:2853,thesis,"Utjecaj hlapljivih komponenti i metanola na senzorsku kvalitetu rakija proizvedenih od šljiva na tradicionalan i Industrijski način","Krajnović, Mirela",,,,,,,, pbf:2843,thesis,"Nutritivne karakteristike umaka od rajčice","Španiček Piplović, Tihana",,,,,,,, pbf:844,thesis,"Aflatoksin B1 i okratoksin A u žitaricama s područja sjeverozapadne Hrvatske","Janči, Marijana",,,,,,,, pbf:901,thesis,"Kvaliteta i zdravstvena ispravnost domaćih istarskih i slavonskih trajnih kobasica","Janči, Sanela",,,,,,,, pbf:2852,thesis,"Validacija spektrofotometrijskih metoda za određivanje željeza i mangana u vodi za piće","Jureta, Blaženka",,,,,,,, pbf:2817,thesis,"Statistička kontrola parametara proizvodnog procesa i završne kvalitete dodataka prehrani","Hodak, Ljubica",,,,,,,, pbf:952,thesis,"Razine nitrita u fermentiranim i toplinski obrađenim kobasicama","Volarić, Matea",,,,,,,, pbf:973,thesis,"Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama","Vraneš, Ines",,,,,,,, pbf:1102,thesis,"Boja meda","Lovrić, Damir",,,,,,,, ptfos:895,dissertation,"Antioksidativni kapacitet meda i promjene tijekom procesiranja i skladištenja","Flanjak, Ivana",,,,,,,, ptfos:903,dissertation,"Makro i mikro elementi u kategorizaciji bagremovog meda","Uršulin-Trstenjak, Natalija",,,,,,,, pbf:977,thesis,"HACCP sustav u pekarskoj proizvodnji","Kovač, Karla",,,,,,,, pbf:944,thesis,"Upravljanje zaštitom okoliša u tvornici šećera Vitro d.d.","Hokal, Nataša",,,,,,,, pbf:2818,thesis,"Uvođenje i vrednovanje HACCP sustava u školskim kuhinjama","Mihaljević, Ivka",,,,,,,, pbf:1120,thesis,"Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane","Jelovečki, Melita",,,,,,,, pbf:2821,dissertation,"Određivanje sastava i udjela slobodnih masnih kiselina sira iz mišine te njegova fizikalno-kemijska i senzorska svojstva","Tudor Kalit, Milna",,,,,,,, pbf:1463,thesis,"Određivanje parametara kvalitete u medu od kadulje","Vukelić, Katarina",,,,,,,, pbf:1460,thesis,"Primjena HACCP sustava u vodovodu","Čikeš, Daniela",,,,,,,, pbf:2803,dissertation,"Fizikalno-kemijske i senzorske značajke te njihov utjecaj na profil okusa majčinog mlijeka i hrane za dojenčad","Krpan, Marina",,,,,,,, pbf:2806,dissertation,"Prisutnost različitih skupina antibiotika u medu i kinetika njihovog raspadanja pri različitim uvjetima skladištenja","Gačić, Milica",,,,,,,, pbf:2797,dissertation,"Specifična obilježja meda kadulje (Salvia officinalis L.)","Lušić, Dražen",,,,,,,, pbf:1346,thesis,"Utjecaj okratoksina a na senzorsku procjenu nekih mesnih proizvoda","Bečić, Ivana",,,,,,,, pbf:1445,thesis,"Povezanost kiselosti i udjela ugjikohidrata u majčinom mlijeku s okusima određenim na elektronskom jeziku","Tolić, Mandica-Tamara",,,,,,,, pbf:2805,dissertation,"Utjecaj sorte i područja uzgoja na senzorska svojstva mandarina i njihovih sokova","Putnik, Predrag",,,,,,,, pbf:2808,dissertation,"Flavonoidi u medu – udjel i promjene tijekom skladištenja te njihov utjecaj na antioksidacijska svojstva meda","Šarić, Goran",,,,,,,, pbf:1336,thesis,"Neki fizikalno-kemijski pokazatelji kvalitete bagremovog meda","Čalopek, Bruno",,,,,,,, pbf:1649,thesis,"Boja meda","Jelašić, Mislav",,,,,,,, pbf:1554,thesis,"Udio kolesterola u domaćim trajnim kobasicama","Vraneš, Ines",,,,,,,, pbf:1544,thesis,"Udio kolesterola u trajnim i polutrajnim kobasicama","Volarić, Matea",,,,,,,, ptfos:911,dissertation,"Karakterizacija polifenola u voću i njihov utjecaj na antioksidacijsku aktivnost voća","Jakobek, Lidija",,,,,,,, pbf:2734,dissertation,"Hlapljivi sastojci arome rajčice i njihov utjecaj na senzorska svojstva proizvoda od rajčice","Marković, Ksenija",,,,,,,, pbf:2735,dissertation,"Perzistentnost ostataka klenbuterola u tjelesnim tekućinama i tkivima svinja nakon subkronične izloženosti anaboličnoj dozi","Pleadin, Jelka",,,,,,,,