pid type title authors mentors source_title published_date url doi isbn issn eissn agr:3938 thesis "Proizvodnja skute s dodatkom ekstrakta bosiljka" "Fretze, Darko" agr:3844 thesis "Proizvodnja bioplina iz sirutke prije i nakon proizvodnje skute" "Čorba, Marija" agr:3886 thesis "Utjecaj vrste salamure na fizikalno-kemijska svojstva sira u tipu mozzarelle" "Vujeva, Milka" agr:4217 thesis "Zbrinjavanje sirutke nakon proizvodnje sira u tipu mozzarelle" "Zaninović, Mario" agr:3584 thesis "Procjena utjecaja uzgoja u srodstvu na svojstva mliječnosti istarske ovce" "Kurelović, Ana" agr:3583 thesis "Prihvatljivost mousse-a s dodatkom paste od batata" "Ražov Radić, Ognjena" agr:3572 thesis "Clostridium tyrobutyricum u mlijeku i kasno nadimanje sira" "Čevra, Marija" agr:3542 thesis "Utjecaj vrste salamure na teksturne i proteolitičke promjene sira u tipu mozzarelle" "Vukman, Antonija" agr:3507 thesis "Korištenje kisele sirutke u proizvodnji sladoleda" "Lažec, Barbara" agr:2923 thesis "Kvaliteta kuhanog sira uz dodatak začinskog bilja" "Vaskić, Iva" agr:2892 thesis "Anaerobna digestija sirutke prije i nakon proizvodnje skute" "Primorac, Antonia" agr:2885 thesis "Utjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav i senzorna svojstva" "Zadravec, Marin" agr:3862 "conference paper" "Bioaktivni peptidi iz sira" "Tudor Kalit, Milna; Janda, Dana; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir" agr:3857 "conference paper" "Probiotic dairy-based desserts with cocoa addition" "Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, Samir" agr:3855 "conference paper" "The potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products" "Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, Samir" agr:2586 thesis "Fermentirana mlijeka magarice" "Milat, Ema" agr:2659 thesis "Proteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju." "Dabo, Antonia" agr:2472 thesis "Poboljšanje reoloških i organoleptičkih svojstava kozjeg jogurta dodatkom probiotičkih bakterija" "Pinturić, Bernard" agr:2458 thesis "Utjecaj zamjene dijela NaCl s KCl na kemijski sastav i reološka svojstva sira Škripavca" "Maričić, Lea" agr:2456 thesis "Utjecaj zamjene dijela natrijevog klorida s kalijevim kloridom na randman sira Škripavca" "Glavaš, Andrijana" agr:2435 thesis "Potencijal primjene probiotičkih bakterija i prebiotika u proizvodnji funkcionalnog ovčjeg jogurta" "Maltarić, Stefani" agr:4170 "conference paper" "Kemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način" "Bendelja Ljoljić, Darija; Štokovac, Roberto; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Dolenčić Špehar, Iva" agr:2420 thesis "Povezanost fizikalno-kemijskih i senzorskih karakteristika hrvatskih tradicionalnih tvrdih ovčjih sireva" "Ivičić, Laura" agr:2334 thesis "Održivo zbrinjavanje sirutke" "Rudar, Andrea" agr:2220 thesis "Utjecaj smanjenja udjela NaCl djelomičnom zamjenom s KCl na senzorska svojstva sira škripavca" "Dragić, Gabrijela" agr:2173 thesis "Primjena probiotičkih bakterija u proizvodnji sladoleda" "Domić Brkanović, Tajana" agr:2171 thesis "Udjel zasićenih masnih kiselina u maslacu proizvedenom na obiteljskim-poljoprivrednim gospodarstvima" "Žiga, Karla" agr:2125 thesis "Segmentacija potrošača autohtonih sireva u Hrvatskoj" "Živković, Ljubica" agr:2156 thesis "Priprema vrhnja za proizvodnju maslaca" "Štokovac, Roberto" agr:2127 thesis "Proteini sirutke kao dijetetski dodatak u prehrani sportaša" "Crljenjak, Marija" agr:2085 thesis "Utjecaj proizvodnje sladoleda na okoliš" "Marinić, Valentina" agr:1999 thesis "Primjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u liječenju humanih urinarnih infekcija" "Mrša, Marin" agr:1765 thesis "Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa" "Mandinić, Sandra" agr:1685 thesis "Sladoled dodane nutritivne vrijednosti" "Horvatinović, Barbara" agr:1783 thesis "Povezanost sira škripavca s područjem njegove proizvodnje" "Lovrinov, Roberta" agr:1564 thesis "Sir kao funkcionalna hrana" "Horvat, Ivana" agr:1606 thesis "Usporedba mljekarskog sektora Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država" "Vugrinec, Karlo" agr:1638 thesis "Utjecaj prehrambene neofobije na ponašanje potrošača u konzumaciji etničke hrane" "Deronja, Kristina" agr:1561 thesis "Bioaktivni peptidi mlijeka i mliječnih proizvoda" "Janda, Dana" agr:1389 thesis "Biokemijske promjene tijekom zrenja sireva u životinjskoj koži" "Lojbl, Tihana" agr:1563 thesis "Stavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje" "Šuša, Matea" agr:1294 thesis "Biogeni amini u siru" "Herljević, Dora" agr:1293 thesis "Sustav analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka u proizvodnji jogurta i polutvrdog sira" "Gjuračić, Dijana" agr:1289 thesis "Opskrbni lanac mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji" "Sočec, Davor" agr:1246 thesis "Čimbenici kupnje ekološkog jogurta" "Pavlina, Anamarija" agr:1258 thesis "Učinci primjene začina na kvalitetu i sigurnost mliječnih proizvoda" "Filipović, Glorija" agr:1221 thesis "Potencijal primjene bakteriocina bakterija mliječne kiseline u proizvodnji mliječnih proizvoda" "Petanjek, Zvjezdana" agr:1152 thesis "Mliječni sektor u Hrvatskoj prije i nakon pristupanja Europskoj uniji" "Blajda, Josip" agr:933 thesis "Utjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute" "Levak, Martina" agr:787 thesis "Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta" "Vnučec, Magdalena" agr:696 thesis "Utjecaj uvođenja robne marke na poslovni rezultat u proizvodnji sira na primjeru male sirane" "Celić Križić, Darija" agr:664 thesis "Patvorenje ovčjih i kozjih sireva na tržištu Republike Hrvatske" "Pećnik, Monika" agr:656 thesis "Utjecaj standardizacije mlijeka na randman sira škripavca" "Anušić, Jasna" agr:619 thesis "Proteoliza i promjene teksture sira iz mišine tijekom zrenja" "Petrović, Denis" agr:576 thesis "Utjecaj standardizacije mlijeka na kemijski sastav i senzorska svojstva sira škripavca" "Kalaš, Sanda" agr:566 thesis "Provjera ispravnosti označavanja svježih sireva proizvedenih od toplinski obrađenog mlijeka" "Lipovšćak, Maja" agr:344 thesis "Paška skuta" "Oštarić, Matea" pbf:2821 dissertation "Određivanje sastava i udjela slobodnih masnih kiselina sira iz mišine te njegova fizikalno-kemijska i senzorska svojstva" "Tudor Kalit, Milna"