@mastersthesis{agr:4224, author = {{Džepina, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka prehrambenog kvasca na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica sa smanjenim udjelom soli}}, } @mastersthesis{agr:3938, author = {{Fretze, Darko}}, title = {{Proizvodnja skute s dodatkom ekstrakta bosiljka}}, } @mastersthesis{agr:3774, author = {{Boroša, Melita}}, title = {{Kvaliteta kiselog vrhnja na tržnicama grada Zagreba}}, } @mastersthesis{agr:3842, author = {{Grgić, Iva}}, title = {{Mikrobiološka ispravnost spontano fermentiranih kobasica proizvedenih u domaćoj radinosti}}, } @mastersthesis{agr:3775, author = {{Rožanković, Ivan}}, title = {{Primjena aditiva u mesnoj industriji}}, } @mastersthesis{agr:3778, author = {{Alilović, Antonija}}, title = {{Učinak toplinske obrade i homogenizacije mlijeka na senzorska svojstva jogurta}}, } @mastersthesis{agr:3718, author = {{Tomac, Paula}}, title = {{Morfometrijske odlike trupa i boja mesa creske ovce}}, } @mastersthesis{agr:3675, author = {{Linić, Nikola}}, title = {{Utjecaj kratkoročnog dodavanja magnezija na kvalitetu mesa junadi}}, } @mastersthesis{agr:4017, author = {{Pralas, Viktorija}}, title = {{Dioksini u mesu}}, } @mastersthesis{agr:4009, author = {{Jukić, Josipa}}, title = {{Mogućnosti korištenja vune kao sekundarnog animalnog proizvoda}}, } @mastersthesis{agr:4010, author = {{Klapan, Anđela}}, title = {{Prerada i upootreba nusproizvoda animalnog podrijetla}}, } @mastersthesis{agr:3918, author = {{Imbriovčan, Matija}}, title = {{Stajski gnoj - sekundarni animalni proizvod}}, } @mastersthesis{agr:3507, author = {{Lažec, Barbara}}, title = {{Korištenje kisele sirutke u proizvodnji sladoleda}}, } @phdthesis{agr:3256, author = {{Duvnjak, Gordana}}, title = {{Fenotipska svojstva, masnokiselinski sastav i senzorna kakvoća mesa i jaja kokoši hrvatice}}, } @mastersthesis{agr:3050, author = {{Ravlić, Marina}}, title = {{Morfometrijske odlike i vrijednosti rasjeka trupa paške ovce}}, } @mastersthesis{agr:3076, author = {{Lukinić, Jurica}}, title = {{Utjecaj promjenjivih udjela janjećeg mesa i jetre na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva paštete}}, } @mastersthesis{agr:2981, author = {{Medved, Sara}}, title = {{Utjecaj spola i dobi na fizikalna svojstva mesa europskog muflona (Ovis ammon musimon Pal.)}}, } @mastersthesis{agr:3661, author = {{Klindić, Arijana}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i karakteristike maslaca}}, } @inproceedings{agr:3857, author = {{Dolenčić Špehar, Iva and Sandra Mandinić, Sandra and Darija Bendelja Ljoljić, Darija and Tudor Kalit, Milna and Zamberlin, Šimun and Kos, Ivica and Kalit, Samir}}, title = {{Probiotic dairy-based desserts with cocoa addition}}, } @inproceedings{agr:3795, author = {{Jůzl, Miroslav and Langová, Radka and Slováček, Jan and Jarošová, Alžbeta and Kos, Ivica}}, title = {{The future prospects of the meat industry}}, } @inproceedings{agr:3855, author = {{Bendelja Ljoljić, Darija and Dolenčić Špehar, Iva and Tudor Kalit, Milna and Rajnović, Ivana and Hulak, Nataša and Kos, Ivica and Vnučec, Ivan and Prđun, Saša and Kalit, Samir}}, title = {{The potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products}}, } @mastersthesis{agr:2620, author = {{Prelec, Karlo}}, title = {{Klaonički pokazatelji i kakvoća mesa kopuna}}, } @mastersthesis{agr:2646, author = {{Mirić, Milijana}}, title = {{Utjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica}}, } @mastersthesis{agr:2701, author = {{Grd, Monika}}, title = {{Zlouporaba konjskog mesa u prehrambenom lancu ljudi}}, } @mastersthesis{agr:2723, author = {{Hadrović, Josipa}}, title = {{Fizikalna svojstva medijalnog sapnog mišića buta (M. gluteus medius) jelena običnog (Cervus elaphus)}}, } @mastersthesis{agr:2757, author = {{Jelenić, Filip}}, title = {{Pokazatelji proizvodnje mesa pijetlova pasmine posavska kukmasta kokoš}}, } @inproceedings{agr:4176, author = {{Kos, Ivica and Širić, Ivan and Vnučec, Ivan and Špehar Dolenčić, Iva and Bedeković, Dalibor and Jüzl, Miroslav and Langová, Radka and Bendelja Ljoljić, Darija and Mioković, Andrija}}, title = {{Fizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja}}, } @inproceedings{agr:4170, author = {{Bendelja Ljoljić, Darija and Štokovac, Roberto and Tudor Kalit, Milna and Kos, Ivica and Pećina, Mateja and Dolenčić Špehar, Iva}}, title = {{Kemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način}}, } @article{agr:3158, author = {{Kiš, Goran and Kos, Ivica and Bedeković, Dalibor and Širić, Ivan and Janječić, Zlatko and Čurković, Petar}}, title = {{Metode identifikacije goveđeg mesa iz pašnog uzgoja}}, } @inproceedings{agr:4030, author = {{Širić, Ivan and Kos, Ivica and Bedeković, Dalibor and Kiš, Goran and Mioč, Boro and Držaić, Valentino and Knezović, Petar}}, title = {{Mikoremedijacija policikličkih aromatskih ugljikovodika saprotrofnim i ektomikoriznim gljivama}}, } @inproceedings{agr:4162, author = {{Malenica, Mate and Bedeković, Dalibor and Janječić, Zlatko and Tomljanović, Tea and Stuhne, Tea and Duvnjak, Gordana and Širić, Ivan and Kos, Ivica and Vnučec, Ivan and Kiš, Goran}}, title = {{Morfometrijska svojstva jarebice kamenjarke (Alectoris graeca Meisn.) u lovištima Šibensko-kninske županije}}, } @mastersthesis{agr:2352, author = {{Brezjan, Nikola}}, title = {{Boja mesa sirovih i salamurenih turopoljskih šunki}}, } @mastersthesis{agr:2367, author = {{Markov, Paula}}, title = {{Fizikalno-kemijska svojstva i higijenska ispravnost konjskog mesa}}, } @mastersthesis{agr:2382, author = {{Špiljar, Valeria}}, title = {{Nutritivna i funkcionalna vrijednost mesa kopitara}}, } @mastersthesis{agr:2401, author = {{Mikan, Paula}}, title = {{Povijest konzumacije konjskog mesa}}, } @mastersthesis{agr:2355, author = {{Maturanec, Hrvoje}}, title = {{Utjecaj trajanja zrenja na prinos i kakvoću goveđeg vrata}}, } @mastersthesis{agr:2290, author = {{Stvorić, Martina}}, title = {{Upotreba cikle i poriluka kao izvora nitrata u proizvodnji polutrajnih kobasica}}, } @mastersthesis{agr:2172, author = {{Stojanović, Tena}}, title = {{Varijabilnosti fizikalnih i senzorskih svojstava jaja iz slobodnog uzgoja}}, } @mastersthesis{agr:2096, author = {{Bebić, Matija}}, title = {{Alternativni izvori karotenoida u hranidbi kokoši nesilica}}, } @mastersthesis{agr:2006, author = {{Vukošić, Karlo}}, title = {{Aditivi u proizvodnji mesnih proizvoda}}, } @mastersthesis{agr:2008, author = {{Škrlec, Andrija}}, title = {{Fizikalna i senzorska svojstva suhe pečenice sa smanjenim udjelom natrija}}, } @article{agr:3328, author = {{Pleadin, Jelka and Lešić, Tina and Kos, Ivica and Krešić, Greta and Kudumija, Nina and Dergestin Bačun, Lidija and Vulić, Ana and Dujić, Tomislav and Vahčić, Nada}}, title = {{Sukladnost fizikalno-kemijskih svojstava sa specifikacijama zaštićenih hrvatskih autohtonih mesnih proizvoda}}, } @mastersthesis{agr:1873, author = {{Šikić, Monika}}, title = {{Utjecaj dodatka enzima transglutaminaze na fizikalna i senzorska svojstva pilećih prsa}}, } @mastersthesis{agr:1683, author = {{Stulić, Lovre}}, title = {{Tehnologija proizvodnje i svojstva ninskog šokola}}, } @mastersthesis{agr:1715, author = {{Gačić, Darija}}, title = {{Fizikalna svojstva mesa hrvatskog posavskog konja}}, } @mastersthesis{agr:1364, author = {{Petričević, Dominik}}, title = {{Kakvoća mesa tovljenika banijske šare iz poluotvorenog sustava držanja}}, } @mastersthesis{agr:1375, author = {{Boras, Anita}}, title = {{Mikroinkapsulacija soja Lactobacillus sakei MRS_296 s potencijalom primjene kao starter kultura}}, } @mastersthesis{agr:1630, author = {{Dlesk, Luka}}, title = {{Mogućnost smanjenja udjela pigmenata kantaksantina u hrani tovnih pilića}}, } @mastersthesis{agr:1398, author = {{Jakopović, Valentina}}, title = {{Senzorna ocjena šunki turopoljskih svinja hranjenih žirom}}, } @mastersthesis{agr:1486, author = {{Ćurković, Petar}}, title = {{Utjecaj hranidbenog menadžmenta na kvalitetu mesa goveda}}, } @mastersthesis{agr:1366, author = {{Uvodić, Romana}}, title = {{Utjecaj spola na klasu trupa i udio komercijalnih rezova istarskog goveda}}, } @mastersthesis{agr:1514, author = {{Kocek, Matea}}, title = {{Tehnološka karakterizacija i senzorska svojstva trajnih kobasica s dodatkom ovčjeg mesa}}, } @mastersthesis{agr:1540, author = {{Alatrović, Ivan}}, title = {{Mogućnosti proizvodnje mesa pijetlova kokoši hrvatice}}, } @mastersthesis{agr:1452, author = {{Mijač, Ivana}}, title = {{Utjecaj dodatka mikroalgi u hranu kokoši nesilica na senzorna svojstva jaja}}, } @mastersthesis{agr:1294, author = {{Herljević, Dora}}, title = {{Biogeni amini u siru}}, } @phdthesis{agr:1235, author = {{Žgomba Maksimović, Ana}}, title = {{Microbiota of spontaneously fermented game meat sausages}}, } @mastersthesis{agr:1097, author = {{Banović, Marko}}, title = {{Senzorne i fiziklne karakteristike slavonskih kobasica iz tradicijske i industrijske proizvodnje}}, } @mastersthesis{agr:1099, author = {{Crnčec, Tomislav}}, title = {{Utjecaj dodataka organskih minerala i pigmenata u hranu brojlera na prinos i kvalitetu mesa}}, } @mastersthesis{agr:1133, author = {{Gorup, Domagoj}}, title = {{Utjecaj proizvodne sezone na senzorni profil dimljenih pršuta}}, } @mastersthesis{agr:1030, author = {{Ravlić, Zvjezdana}}, title = {{Procesi prerade mesa iz ekološke proizvodnje}}, } @mastersthesis{agr:1069, author = {{Pošta, Ana}}, title = {{Selekcija sojeva laktobacila i enterokoka izoliranih iz trajnih kobasica za probiotičku primjenu}}, } @mastersthesis{agr:1053, author = {{Vukoja, Marija}}, title = {{Utvrđivanje gena koji kodiraju za rezistenciju na antibiotike i bakar kod bakterija roda Enterococcus}}, } @mastersthesis{agr:930, author = {{Kostelac, Danijela}}, title = {{Upotreba, kontrola i načini smanjenja količine korištenih nitrata i nitrita u mesnim proizvodima}}, } @mastersthesis{agr:877, author = {{Makar, Andrija}}, title = {{Utjecaj pigmentiranosti zrna kukuruza na boju mesa, kože i trbušnog masnog tkiva tovnih pilića}}, } @mastersthesis{agr:774, author = {{Babić-Alagić, Jelena}}, title = {{Utjecaj dodatka bučine pogače u krmnu smjesu na proizvodne rezultate brojlerskih pilića}}, } @mastersthesis{agr:773, author = {{Špoljarić, Petra}}, title = {{Procjena mikrobiološke stabilnosti kobasica od mesa divlje svinje proizvedenih primjenom autohtonog soja Lactobacillus curvatus}}, } @mastersthesis{agr:766, author = {{Senko, Helena}}, title = {{Utjecaj autohtonih sojeva Lactobacillus sakei na mikrobiotu kobasica od mesa divlje svinje}}, } @mastersthesis{agr:597, author = {{Kelava, Ivo}}, title = {{Utjecaj anatomske pozicije na fizikalno-kemijska svojstva turopoljske šunke}}, } @mastersthesis{agr:585, author = {{Ivanković, Ivana}}, title = {{Utjecaj načina držanja kokoši nesilica na fizikalne karakteristike i građu jaja}}, } @mastersthesis{agr:587, author = {{Mioković, Andrija}}, title = {{Fizikalne, mikrobiološke i senzorne promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja}}, } @mastersthesis{agr:346, author = {{Markota, Tomislava}}, title = {{Sadržaj željeza, cinka i bakra u određenim jestivim gljivama Parka prirode Medvednica}}, } @mastersthesis{agr:101, author = {{Zorić, Vjera}}, title = {{Utjecaj dodatka bučine pogače u krmnu smjesu na fizikalno-kemijska i senzorna svojstva mesa brojlera}}, }