pid type title authors mentors source_title published_date url doi isbn issn eissn agr:3774 thesis "Kvaliteta kiselog vrhnja na tržnicama grada Zagreba" "Boroša, Melita" agr:3767 thesis "Utjecaj vrste salamure na senzorska svojstva sira u tipu mozzarelle" "Krnjača, Paula" agr:3778 thesis "Učinak toplinske obrade i homogenizacije mlijeka na senzorska svojstva jogurta" "Alilović, Antonija" agr:3886 thesis "Utjecaj vrste salamure na fizikalno-kemijska svojstva sira u tipu mozzarelle" "Vujeva, Milka" agr:4217 thesis "Zbrinjavanje sirutke nakon proizvodnje sira u tipu mozzarelle" "Zaninović, Mario" agr:3964 thesis "Tehnologija proizvodnje jogurta s dodatkom voća" "Rožić, Petra" agr:3583 thesis "Prihvatljivost mousse-a s dodatkom paste od batata" "Ražov Radić, Ognjena" agr:3574 thesis "Formiranje mirisa tijekom zrenja Paškog sira" "Stiperski, Josip" agr:4008 thesis "Nutritivna i antimikrobna svojstva proizvoda od kozjeg i magarećeg mlijeka" "Gajski, Nikola" agr:3572 thesis "Clostridium tyrobutyricum u mlijeku i kasno nadimanje sira" "Čevra, Marija" agr:4005 thesis "Tehnologija proizvodnje tradicionalnog i industrijskog kefira" "Orlić, Marija" agr:3542 thesis "Utjecaj vrste salamure na teksturne i proteolitičke promjene sira u tipu mozzarelle" "Vukman, Antonija" agr:3545 thesis "Kemijski i mineralni sastav Paškog sira" "Domović, Dario" agr:3045 thesis "Utjecaj sezone na mikrobiološku kakvoću mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji" "Sadak, Josip" agr:2923 thesis "Kvaliteta kuhanog sira uz dodatak začinskog bilja" "Vaskić, Iva" agr:2895 thesis "Utjecaj načina soljenja na kemijski sastav, randman, reološke i senzorske osobine sira Škripavca" "Ivaniš, Matea" agr:2885 thesis "Utjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav i senzorna svojstva" "Zadravec, Marin" agr:3862 "conference paper" "Bioaktivni peptidi iz sira" "Tudor Kalit, Milna; Janda, Dana; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir" agr:3857 "conference paper" "Probiotic dairy-based desserts with cocoa addition" "Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, Samir" agr:3855 "conference paper" "The potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products" "Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, Samir" agr:2646 thesis "Utjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica" "Mirić, Milijana" agr:2586 thesis "Fermentirana mlijeka magarice" "Milat, Ema" agr:2659 thesis "Proteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju." "Dabo, Antonia" agr:2472 thesis "Poboljšanje reoloških i organoleptičkih svojstava kozjeg jogurta dodatkom probiotičkih bakterija" "Pinturić, Bernard" agr:2458 thesis "Utjecaj zamjene dijela NaCl s KCl na kemijski sastav i reološka svojstva sira Škripavca" "Maričić, Lea" agr:2456 thesis "Utjecaj zamjene dijela natrijevog klorida s kalijevim kloridom na randman sira Škripavca" "Glavaš, Andrijana" agr:2435 thesis "Potencijal primjene probiotičkih bakterija i prebiotika u proizvodnji funkcionalnog ovčjeg jogurta" "Maltarić, Stefani" agr:4176 "conference paper" "Fizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja" "Kos, Ivica; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Špehar Dolenčić, Iva; Bedeković, Dalibor; Jüzl, Miroslav; Langová, Radka; Bendelja Ljoljić, Darija; Mioković, Andrija" agr:4170 "conference paper" "Kemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način" "Bendelja Ljoljić, Darija; Štokovac, Roberto; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Dolenčić Špehar, Iva" agr:4173 "conference paper" "Utjecaj temperature vrhnja na trajanje tučenja i povećanje volumena šlaga" "Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija" agr:2279 thesis "Potencijal korištenja sirutke u proizvodnji alkoholnog pića" "Kazalac, Josipa" agr:2334 thesis "Održivo zbrinjavanje sirutke" "Rudar, Andrea" agr:2220 thesis "Utjecaj smanjenja udjela NaCl djelomičnom zamjenom s KCl na senzorska svojstva sira škripavca" "Dragić, Gabrijela" agr:2204 thesis "Unaprjeđenje poslovanja OPG-a otvaranjem mini sirane" "Levak, Antonio" agr:2173 thesis "Primjena probiotičkih bakterija u proizvodnji sladoleda" "Domić Brkanović, Tajana" agr:2171 thesis "Udjel zasićenih masnih kiselina u maslacu proizvedenom na obiteljskim-poljoprivrednim gospodarstvima" "Žiga, Karla" agr:2156 thesis "Priprema vrhnja za proizvodnju maslaca" "Štokovac, Roberto" agr:2127 thesis "Proteini sirutke kao dijetetski dodatak u prehrani sportaša" "Crljenjak, Marija" agr:1999 thesis "Primjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u liječenju humanih urinarnih infekcija" "Mrša, Marin" agr:1765 thesis "Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa" "Mandinić, Sandra" agr:1487 thesis "Korištenje lizozima u sprečavanju ranog i ksnog nadimanja polutvrdih i tvrdih sireva" "Lovrić, Katarina" agr:1392 thesis "Sadržaj beta karotena i retinola u mlijeku krava Jersey pasmine" "Rusan, Tomislav" agr:1562 thesis "Bakteriocini bakterija mliječne kiseline u prevenciji i liječenju mastitisa" "Grgić, Andreja" agr:1561 thesis "Bioaktivni peptidi mlijeka i mliječnih proizvoda" "Janda, Dana" agr:1293 thesis "Sustav analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka u proizvodnji jogurta i polutvrdog sira" "Gjuračić, Dijana" agr:1265 thesis "Utvrđivanje patvorenja konzumnog mlijeka dodatkom mlijeka u prahu modificiranom spektofotometrijskom metodom" "Zorić, Lorena" agr:1258 thesis "Učinci primjene začina na kvalitetu i sigurnost mliječnih proizvoda" "Filipović, Glorija" agr:1221 thesis "Potencijal primjene bakteriocina bakterija mliječne kiseline u proizvodnji mliječnih proizvoda" "Petanjek, Zvjezdana" agr:1117 thesis "Pojavnost bakterije Listeria monocytogenes u sirovom mlijeku i siru" "Petričko Pučar, Petra" agr:1086 thesis "Tehnologija proizvodnje fermentiranih mlijeka od mlijeka magarice" "Štokić, Ivona" agr:933 thesis "Utjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute" "Levak, Martina" agr:912 thesis "Korištenje probiotičkog kvasca Saccharomyces boulardii u proizvodnji mliječnih proizvoda" "Ille, Lina" agr:656 thesis "Utjecaj standardizacije mlijeka na randman sira škripavca" "Anušić, Jasna" agr:619 thesis "Proteoliza i promjene teksture sira iz mišine tijekom zrenja" "Petrović, Denis" agr:576 thesis "Utjecaj standardizacije mlijeka na kemijski sastav i senzorska svojstva sira škripavca" "Kalaš, Sanda" agr:331 thesis "Probiotički učinak bakterije Bifidobacterium animalis-BB-12 u prevenciji i liječenju humanih bolesti" "Šalić, Tatjana" agr:499 thesis "Hranjiva i fiziološka vrijednost jogurta" "Majstrović, Ivana" agr:340 thesis "Uloga prebiotika u proizvodnji fermentiranih mlijeka" "Perić, Domagoj"