TY - THES ID - agr:3774 TI - Kvaliteta kiselog vrhnja na tržnicama grada Zagreba AU - Boroša, Melita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3767 TI - Utjecaj vrste salamure na senzorska svojstva sira u tipu mozzarelle AU - Krnjača, Paula DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3778 TI - Učinak toplinske obrade i homogenizacije mlijeka na senzorska svojstva jogurta AU - Alilović, Antonija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3886 TI - Utjecaj vrste salamure na fizikalno-kemijska svojstva sira u tipu mozzarelle AU - Vujeva, Milka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:4217 TI - Zbrinjavanje sirutke nakon proizvodnje sira u tipu mozzarelle AU - Zaninović, Mario DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3964 TI - Tehnologija proizvodnje jogurta s dodatkom voća AU - Rožić, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3583 TI - Prihvatljivost mousse-a s dodatkom paste od batata AU - Ražov Radić, Ognjena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3574 TI - Formiranje mirisa tijekom zrenja Paškog sira AU - Stiperski, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:4008 TI - Nutritivna i antimikrobna svojstva proizvoda od kozjeg i magarećeg mlijeka AU - Gajski, Nikola DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3572 TI - Clostridium tyrobutyricum u mlijeku i kasno nadimanje sira AU - Čevra, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:4005 TI - Tehnologija proizvodnje tradicionalnog i industrijskog kefira AU - Orlić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3542 TI - Utjecaj vrste salamure na teksturne i proteolitičke promjene sira u tipu mozzarelle AU - Vukman, Antonija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3545 TI - Kemijski i mineralni sastav Paškog sira AU - Domović, Dario DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:3045 TI - Utjecaj sezone na mikrobiološku kakvoću mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji AU - Sadak, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2923 TI - Kvaliteta kuhanog sira uz dodatak začinskog bilja AU - Vaskić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2895 TI - Utjecaj načina soljenja na kemijski sastav, randman, reološke i senzorske osobine sira Škripavca AU - Ivaniš, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2885 TI - Utjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav i senzorna svojstva AU - Zadravec, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - agr:3862 TI - Bioaktivni peptidi iz sira AU - Tudor Kalit, Milna AU - Janda, Dana AU - Dolenčić Špehar, Iva AU - Bendelja Ljoljić, Darija AU - Kalit, Samir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - agr:3857 TI - Probiotic dairy-based desserts with cocoa addition AU - Dolenčić Špehar, Iva AU - Sandra Mandinić, Sandra AU - Darija Bendelja Ljoljić, Darija AU - Tudor Kalit, Milna AU - Zamberlin, Šimun AU - Kos, Ivica AU - Kalit, Samir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - agr:3855 TI - The potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products AU - Bendelja Ljoljić, Darija AU - Dolenčić Špehar, Iva AU - Tudor Kalit, Milna AU - Rajnović, Ivana AU - Hulak, Nataša AU - Kos, Ivica AU - Vnučec, Ivan AU - Prđun, Saša AU - Kalit, Samir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2646 TI - Utjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica AU - Mirić, Milijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2586 TI - Fermentirana mlijeka magarice AU - Milat, Ema DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2659 TI - Proteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju. AU - Dabo, Antonia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2472 TI - Poboljšanje reoloških i organoleptičkih svojstava kozjeg jogurta dodatkom probiotičkih bakterija AU - Pinturić, Bernard DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2458 TI - Utjecaj zamjene dijela NaCl s KCl na kemijski sastav i reološka svojstva sira Škripavca AU - Maričić, Lea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2456 TI - Utjecaj zamjene dijela natrijevog klorida s kalijevim kloridom na randman sira Škripavca AU - Glavaš, Andrijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2435 TI - Potencijal primjene probiotičkih bakterija i prebiotika u proizvodnji funkcionalnog ovčjeg jogurta AU - Maltarić, Stefani DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - agr:4176 TI - Fizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja AU - Kos, Ivica AU - Širić, Ivan AU - Vnučec, Ivan AU - Špehar Dolenčić, Iva AU - Bedeković, Dalibor AU - Jüzl, Miroslav AU - Langová, Radka AU - Bendelja Ljoljić, Darija AU - Mioković, Andrija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - agr:4170 TI - Kemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način AU - Bendelja Ljoljić, Darija AU - Štokovac, Roberto AU - Tudor Kalit, Milna AU - Kos, Ivica AU - Pećina, Mateja AU - Dolenčić Špehar, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - agr:4173 TI - Utjecaj temperature vrhnja na trajanje tučenja i povećanje volumena šlaga AU - Dolenčić Špehar, Iva AU - Bendelja Ljoljić, Darija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2279 TI - Potencijal korištenja sirutke u proizvodnji alkoholnog pića AU - Kazalac, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2334 TI - Održivo zbrinjavanje sirutke AU - Rudar, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2220 TI - Utjecaj smanjenja udjela NaCl djelomičnom zamjenom s KCl na senzorska svojstva sira škripavca AU - Dragić, Gabrijela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2204 TI - Unaprjeđenje poslovanja OPG-a otvaranjem mini sirane AU - Levak, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2173 TI - Primjena probiotičkih bakterija u proizvodnji sladoleda AU - Domić Brkanović, Tajana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2171 TI - Udjel zasićenih masnih kiselina u maslacu proizvedenom na obiteljskim-poljoprivrednim gospodarstvima AU - Žiga, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2156 TI - Priprema vrhnja za proizvodnju maslaca AU - Štokovac, Roberto DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2127 TI - Proteini sirutke kao dijetetski dodatak u prehrani sportaša AU - Crljenjak, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1999 TI - Primjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u liječenju humanih urinarnih infekcija AU - Mrša, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1765 TI - Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa AU - Mandinić, Sandra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1487 TI - Korištenje lizozima u sprečavanju ranog i ksnog nadimanja polutvrdih i tvrdih sireva AU - Lovrić, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1392 TI - Sadržaj beta karotena i retinola u mlijeku krava Jersey pasmine AU - Rusan, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1562 TI - Bakteriocini bakterija mliječne kiseline u prevenciji i liječenju mastitisa AU - Grgić, Andreja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1561 TI - Bioaktivni peptidi mlijeka i mliječnih proizvoda AU - Janda, Dana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1293 TI - Sustav analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka u proizvodnji jogurta i polutvrdog sira AU - Gjuračić, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1265 TI - Utvrđivanje patvorenja konzumnog mlijeka dodatkom mlijeka u prahu modificiranom spektofotometrijskom metodom AU - Zorić, Lorena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1258 TI - Učinci primjene začina na kvalitetu i sigurnost mliječnih proizvoda AU - Filipović, Glorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1221 TI - Potencijal primjene bakteriocina bakterija mliječne kiseline u proizvodnji mliječnih proizvoda AU - Petanjek, Zvjezdana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1117 TI - Pojavnost bakterije Listeria monocytogenes u sirovom mlijeku i siru AU - Petričko Pučar, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1086 TI - Tehnologija proizvodnje fermentiranih mlijeka od mlijeka magarice AU - Štokić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:933 TI - Utjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute AU - Levak, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:912 TI - Korištenje probiotičkog kvasca Saccharomyces boulardii u proizvodnji mliječnih proizvoda AU - Ille, Lina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:656 TI - Utjecaj standardizacije mlijeka na randman sira škripavca AU - Anušić, Jasna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:619 TI - Proteoliza i promjene teksture sira iz mišine tijekom zrenja AU - Petrović, Denis DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:576 TI - Utjecaj standardizacije mlijeka na kemijski sastav i senzorska svojstva sira škripavca AU - Kalaš, Sanda DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:331 TI - Probiotički učinak bakterije Bifidobacterium animalis-BB-12 u prevenciji i liječenju humanih bolesti AU - Šalić, Tatjana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:499 TI - Hranjiva i fiziološka vrijednost jogurta AU - Majstrović, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:340 TI - Uloga prebiotika u proizvodnji fermentiranih mlijeka AU - Perić, Domagoj DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -