TY - THES ID - agr:3045 TI - Utjecaj sezone na mikrobiološku kakvoću mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji AU - Sadak, Josip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2923 TI - Kvaliteta kuhanog sira uz dodatak začinskog bilja AU - Vaskić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2895 TI - Utjecaj načina soljenja na kemijski sastav, randman, reološke i senzorske osobine sira Škripavca AU - Ivaniš, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2885 TI - Utjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav i senzorna svojstva AU - Zadravec, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2646 TI - Utjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica AU - Mirić, Milijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2586 TI - Fermentirana mlijeka magarice AU - Milat, Ema DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2659 TI - Proteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju. AU - Dabo, Antonia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2472 TI - Poboljšanje reoloških i organoleptičkih svojstava kozjeg jogurta dodatkom probiotičkih bakterija AU - Pinturić, Bernard DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2458 TI - Utjecaj zamjene dijela NaCl s KCl na kemijski sastav i reološka svojstva sira Škripavca AU - Maričić, Lea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2456 TI - Utjecaj zamjene dijela natrijevog klorida s kalijevim kloridom na randman sira Škripavca AU - Glavaš, Andrijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2435 TI - Potencijal primjene probiotičkih bakterija i prebiotika u proizvodnji funkcionalnog ovčjeg jogurta AU - Maltarić, Stefani DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2279 TI - Potencijal korištenja sirutke u proizvodnji alkoholnog pića AU - Kazalac, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2334 TI - Održivo zbrinjavanje sirutke AU - Rudar, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2220 TI - Utjecaj smanjenja udjela NaCl djelomičnom zamjenom s KCl na senzorska svojstva sira škripavca AU - Dragić, Gabrijela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2204 TI - Unaprjeđenje poslovanja OPG-a otvaranjem mini sirane AU - Levak, Antonio DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2173 TI - Primjena probiotičkih bakterija u proizvodnji sladoleda AU - Domić Brkanović, Tajana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2171 TI - Udjel zasićenih masnih kiselina u maslacu proizvedenom na obiteljskim-poljoprivrednim gospodarstvima AU - Žiga, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2156 TI - Priprema vrhnja za proizvodnju maslaca AU - Štokovac, Roberto DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:2127 TI - Proteini sirutke kao dijetetski dodatak u prehrani sportaša AU - Crljenjak, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1999 TI - Primjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u liječenju humanih urinarnih infekcija AU - Mrša, Marin DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1765 TI - Potencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa AU - Mandinić, Sandra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1487 TI - Korištenje lizozima u sprečavanju ranog i ksnog nadimanja polutvrdih i tvrdih sireva AU - Lovrić, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1392 TI - Sadržaj beta karotena i retinola u mlijeku krava Jersey pasmine AU - Rusan, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1562 TI - Bakteriocini bakterija mliječne kiseline u prevenciji i liječenju mastitisa AU - Grgić, Andreja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1561 TI - Bioaktivni peptidi mlijeka i mliječnih proizvoda AU - Janda, Dana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1293 TI - Sustav analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka u proizvodnji jogurta i polutvrdog sira AU - Gjuračić, Dijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1265 TI - Utvrđivanje patvorenja konzumnog mlijeka dodatkom mlijeka u prahu modificiranom spektofotometrijskom metodom AU - Zorić, Lorena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1258 TI - Učinci primjene začina na kvalitetu i sigurnost mliječnih proizvoda AU - Filipović, Glorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1221 TI - Potencijal primjene bakteriocina bakterija mliječne kiseline u proizvodnji mliječnih proizvoda AU - Petanjek, Zvjezdana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1117 TI - Pojavnost bakterije Listeria monocytogenes u sirovom mlijeku i siru AU - Petričko Pučar, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1086 TI - Tehnologija proizvodnje fermentiranih mlijeka od mlijeka magarice AU - Štokić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:933 TI - Utjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute AU - Levak, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:912 TI - Korištenje probiotičkog kvasca Saccharomyces boulardii u proizvodnji mliječnih proizvoda AU - Ille, Lina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:656 TI - Utjecaj standardizacije mlijeka na randman sira škripavca AU - Anušić, Jasna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:619 TI - Proteoliza i promjene teksture sira iz mišine tijekom zrenja AU - Petrović, Denis DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:576 TI - Utjecaj standardizacije mlijeka na kemijski sastav i senzorska svojstva sira škripavca AU - Kalaš, Sanda DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:331 TI - Probiotički učinak bakterije Bifidobacterium animalis-BB-12 u prevenciji i liječenju humanih bolesti AU - Šalić, Tatjana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:499 TI - Hranjiva i fiziološka vrijednost jogurta AU - Majstrović, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:340 TI - Uloga prebiotika u proizvodnji fermentiranih mlijeka AU - Perić, Domagoj DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -